Helidon Gjergji

Moje pismo gradonačelniku

Ovaj projekt kreiran je u suradnji s Udrugom slijepih Istarske županije. Riječ je o participativnom projektu u kojem su političke vizije pojedinih članova spomenute udruge izložene u javnom prostoru.

Pod nazivom Moje pismo gradonačelniku, umjetnik je angažirao slijepe i slabovidne osobe u Puli da napišu pismo gradonačelniku Pule, koristeći izložbu kako bi podijelili svoje brige, potrebe i osobna iskustva s lokalnom samoupravom i širom javnošću. Na taj način projekt omogućuje toj ranjivoj zajednici da se izrazi i da započne dijalog sa širom javnošću.

Pisma su napisali dobrovoljci iz Udruge slijepih Istarske županije, a kako bi ih mogli pročitati sve slijepe i slabovidne osobe otisnuta su i na Brailleovom pismu, te dodatno transliterirana u latiničnu abecedu (hrvatski i engleski).

Sudionici projekta su na temelju svojih osobnih iskustava iznijeli konkretne prijedloge koji bi im olakšali život i pomogli njihovoj inkluziji u širu zajednicu. Prikladno je što su pisma izložena u Augustovom hramu, s obzirom na to da se nalazi pored Gradske palače u kojoj je smještena gradska vlast, kojoj su pisma i upućena.

→ Lokacija

Augustov hram // Pula

Godina 2020.

IAB_03 Umjetnici