Izložba Dock Culture, istoimeni je projekt i inicijativa arhitektice Bojane Vuksanović s ciljem očuvanja plutajućeg Doka 9 (originalno Doka F), jedinog preostalog objekta ove vrste iz austro-ugarskog vremena u svijetu, a trenutno lociranog u Cresu. Idejni projekt predlaže njegovo predstavljanje u vidu povijesno-industrijskog artefakta te integraciju u kulturnu, društvenu i urbanu scenu, kao i pretvaranje u novu kreativnu platformu. Izgrađen za potrebe Austro-Ugarske mornarice početkom prošlog stoljeća (1913.), dok je i nakon 104 godine još uvijek u funkciji. Tijekom tog dugog razdoblja bio je u upotrebi u vojskama Austro-Ugarske, Italije, Jugoslavije i Hrvatske od njene samostalnosti. Pritom je više puta mijenjao lokacije, od Pule gdje je izgrađen, preko Tivta, do Cresa gdje se nalazi od 1983. godine. Cilj projekta je očuvati i reanimirati ovaj objekt kao predmet hrvatske industrijske i kulturne baštine te preduhitriti njegov odlazak u rezalište u trenutku kad prestane biti u funkciji u okviru Brodogradilišta Cres.

Projekt predviđa da bi se u budućnosti mogao očuvati, restaurirati i biti u upotrebi kao ljetna pozornica za multimedijske umjetničke intervencije, izložbeni prostor za makete brodova i fotografije iz pomorske povijesti, knjižnica i arhiv, prostor za umjetničke ateljee i rezidencije, predavanja, koncerte, kazališne predstave, kino, ali i kao vez za dvjestotinjak manjih brodica te bi na taj način generirao i nove umjetničke sadržaje. Takav objekt, koji je i sam po sebi svojevrstan „muzej brodogradnje“, predstavljao bi novi sloj grada, artefakt koji govori autentičnu priču jedne kulturne povijesti i pritom stvara nove vrijednosti. Sve ove različite funkcije i sadržaji mogli bi u budućnosti koegzistirati uz „centralnu ulicu“ – palubu doka, do dolaska na krajnju točku, s koje se pruža pogled na more. Zidovi gornje palube doka dugački 100m s jedne i druge strane, postali bi šetnice s pogledima u unutarnju “ulicu” doka i na cijeli grad.

19. lipnja 2020. kao rezultat javne inicijative “Dock Culture” Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel Rijeka, stavilo je Dok-9 pod preventivnu zaštitu do donošenja rješenja o utvrdjivanju kulturnog dobra. Dock Culture prvi put je predstavljen je 2016. u Pomorskom povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, Guvernerova palača, zatim na Sedmoj međunarodnoj konferenciji o industrijskoj baštini.  2016. u galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli, u Lamparni LAE Undeground City XXI Labin (2016), na Danima arhitekture Istre (2016) i u HDD Hrvatskom dizajnerskom društvu, Zagreb (2017).

”Dock Culture’ 2020. u palači Moise po prvi put se izlaže u Cresu gdje je Dok-9 lociran. U jedinstvenom prostoru Palače Moise, izložbu je pored Cresanke dd. podržalo Sveučilište u Rijeci u sklopu programskih aktivnosti Centra za napredne studije jugoistočne Europe.